Auto

Prima prelungire: Pirelli amână reluarea producţiei de anvelope la Slatina, din cauza restricţiilor guvernamentale

Prima prelungire: Pirelli amână reluarea producţiei de...

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2020, 13:55 1032

Pirelli România amână reluarea producţiei la Slatina şi analizează în prezent care va fi momentul la care va putea reîncepe activitatea. Iniţial, Pirelli a anunţat că va opri producţia între 23 şi 31 martie, urmând a o relua la 1 aprilie, însă acest lucru nu mai este valabil.

"Ca urmare a noilor măsuri guvernamentale, mai restrictive, introduse în lupta împotriva Covid-19, inclusiv noi limitări ale libertăţii de mişcare, Pirelli a prelungit suspendarea activităţii fabricii sale din Slatina. Producţia nu va începe din 1 aprilie, aşa cum a fost anunţat iniţial. Compania, pentru care siguranţa angajaţilor rămâne o prioritate, evaluează situaţia pentru a stabili o nouă dată de începere", au declarat reprezentanţii companiei.

În zilele următoare, va fi o activitate temporară foarte limitată în fabrică pentru realizarea ajustărilor legate de perioada mai lungă de suspendare a activităţii şi se vor lua toate măsurile pentru a se asigura securitatea sănătăţii la locul de muncă.

Pirelli continuă să monitorizeze evoluţia situaţiei de urgenţă Covid-19 şi este pregătită în orice moment să adopte toate măsurile necesare.

Fabrica are peste 4.000 de angajaţi şi este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din România.

Pe lângă Pirelli, şi Michelin a oprit producţia săptămâna trecută, atât la Floreşti cât şi la Zalău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO