Auto

Presa americană: Ford România va exporta şi în SUA modelul B-Max produs la Craiova

Presa americană: Ford România va exporta şi în SUA modelul B-Max produs la Craiova

Ford România va exporta şi în SUA modelul B-Max produs la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2011, 11:21 1886

Ford Motor Company a înregistrat la Biroul American pentruPatente numele de B-Max, acesta fiind primul pas în ceea cepriveşte lansarea pe piaţa nord-americană a primului Ford modernprodus în România, potrivit publicaţiei americane Automotive Blitz.Ford B-Max ar fi astfel primul automobil produs în România şiexportat în SUA. Singura tentativă de a exporta peste Ocean a avutloc în anii 80, atunci când câteva modele Dacia 1300 au fostlivrate în Canada, însă datorită standardului scăzut de calitate deatunci acestea nu şi-au găsit prea mulţi clienţi proiectul fiindanulat.

Până în prezent oficiaii Ford au subliniat că în primul rândB-Max va fi lansat pe piaţa europeană, principalele pieţe fiindGermania, Franţa şi Marea Britanie, dar trendul de downsizing dinSUA ar putea atrage şi modelul produs în România. Mai mult, Ford alansat deja Fiesta în Statele Unite iar utilitara Transit Connectprodusă în Turcia este vândută şi în SUA.

Americanii au început tot mai mult să cumpere maşini mai mici,cu motoare economice în condiţiile în care şi acolo preţul benzineia înregistrat o creştere puternică în ultimii ani. Principalulavantaj al lui B-Max îl reprezintă motorul supraalimentat în treicilindri de 1,0 litri de tip EcoBoost care va fi disponibil în treitrepte de putere între 120 şi 160 CP. Mai mult, oficialii Ford auconfirmat oficial că 90% din gama de motoare EcoBoost va fidisponibilă şi în America de Nord până în 2013.

Primele exemplare din noul B-Max au fost deja asamblate laCraiova, dar numai ca versiuni de teste, în timp ce producţia deserie urmează a fi demarată oficial la începutul anului viitor,urmând ca până în 2013 capacitatea de producţie să urce la 300.000de unităţi, iar producţia efectivă la cel puţin 200.000 demaşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO