Auto

Premieră pe piaţa auto: maşina pe abonament, schimbată la un an

David Ged­lic­ka, directorul general al Porsche Finance Group în România

David Ged­lic­ka, directorul general al Porsche Finance Group în România

Autor: Bogdan Alecu

11.07.2017, 00:07 1498

Serviciile nou lansate la nivel mondial, care s-au extins şi în Ro­mâ­nia, precum Uber, airbnb alături de pro­gramele de car-sharing pot deter­mi­na clienţii de automobile să renunţe treptat la ideea de a cum­pă­ra o maşină şi să pre­fe­re să închirieze una în re­gim de leasing, iar jucă­to­rii din piaţa auto vin cu soluţii dedicate acestora prin care clienţii pot plăti un avans de 10% ală­turi de o rată lunară pentru a avea în fiecare an un automobil nou.

„Alături de Porsche România ofe­rim în ca­drul unui program-pilot de 100 de automobile, un serviciu prin care un client poate conduce acel au­to­­­mobil timp de un an, iar după un an poate înlocui maşina astfel încât să aibă un automobil nou tot timpul, iar aici este trecerea de la a deţine un au­to­mobil la a privi maşina ca soluţie de mo­bilitate. Serviciul este disponibil pentru clienţi individuali, dar oricine îl poate contracta“, a spus David Ged­lic­ka, directorul general al Porsche Finance Group în România.

În cadrul acestui pro­gram-pilot sunt acum dis­po­nibile două modele, 50 de auto­mobile VW Golf şi 50 de auto­mobile VW Tiguan. Prin acesta se achită un avans după care se plăteşte lunar o rată tip de 12 luni, iar după un an clientul returnează maşina, achită un alt avans şi reia ratele. Spre exemplu, pentru un Golf trebuie să se achite o rată lunară de 270 de euro plus TVA, iar pentru un Tiguan, 440 de euro plus TVA, iar toate chel­tuielile sunt incluse.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO