Auto

Planuri pentru viitor: Gigantul german Volkswagen discută cu alte companii auto pentru dezvoltarea unui sistem de operare pentru maşina viitorului

Planuri pentru viitor: Gigantul german Volkswagen...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

19.06.2020, 16:37 216

Volkswagen se află în discuţii cu alţi producători auto pentru dezvoltarea unui sistem de operare pentru maşina viitorului, a declarat Christian Senger, membru al consiliului de administraţie responsabil pentru servicii digitale şi software, citat de Reuters.

Odată cu apariţia maşinilor autonome, producătorii auto au fost obligaţi să conecteze senzori radar, camere video şi senzori cu ultrasunete şi să le conecteze la componentele de frânare şi direcţie, lucru care necesită mii de linii de cod software.

„Există o cursă pentru crearea sistemelor de operare auto. Vedem că mulţi jucători care nu sunt din industrie îşi care dezvoltă competenţe în acest domeniu ”, a spus Senger pentru Reuters.

Membrul consiliului de administraţie al Volkswagen Thomas Ulbrich a declarat în martie că producătorul american de maşini electrice Tesla are un avans de 10 ani în faţa rivalilor când vine vorba de construirea de maşini electrice şi de software.

„În viitor vor exista, probabil, mai puţine sisteme de operare auto decât producători de automobile”, a explicat Senger.

„Sistemul de operare nu este un lucru pe care îl vom controla singuri. Îi vom defini nucleul şi apoi vom include rapid componente open-source, pentru a crea standarde. Acest lucru va crea oportunităţi pentru parteneriate”, a spus Senger.

Adoptarea unei abordări open-source pentru dezvoltare cu parteneri externi este o nouă abordare, a spus Senger. „Acest lucru este aproape de neimaginat pentru producătorii de maşini tradiţionale. Dar aceasta este oportunitatea.”

În ianuarie, Volkswagen a lansat Car.Software, o companie independentă responsabilă pentru dezvoltarea liniilor de cod, cu aproximativ 3.000 de experţi digitali şi un buget de peste 7 miliarde de euro. Până în 2025 unitatea vrea să aibă peste 10.000 de experţi în software.

Senger a spus că a primit numeroase întrebări de la alţi producători de automobile despre participarea la proiect, adăugând că VW a fost în discuţii cu „multe companii”.

„Suntem în curs de a analiza oportunităţile”, a spus Senger, adăugând că Volkswagen doreşte să creeze un nou sistem, mai degrabă decât să integreze software vechi de la rivali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO