Auto

Piaţa spaţiilor logistice a traversat în pandemie cea mai bună perioadă, cu cerere record din partea retailerilor şi a companiilor de logistică. În primele nouă luni ale anului, volumul tranzacţionat s-a ridicat la 581.000 de metri pătraţi, în creştere cu 94% faţă de perioada similară a anului precedent

Piaţa spaţiilor logistice a traversat în pandemie cea...
13.11.2020, 00:05 99

Piaţa spaţiilor logistice din România înregistrează în 2020 un nivel record al cererii, volumul tranzacţionat urmând să depăşească pragul de 700.000 de metri pătraţi, pe fondul dezvoltării accelerate a comerţului online şi al poziţionării Bucureştiului drept hub logistic regional pentru o serie de retaileri internaţionali, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Bucureştiul a atras 65% din cerere, iar Timişoara aproape 13%, cele două pieţe fiind cele mai mari şi mai active poluri industriale şi logistice din România.

„Am observat o fluiditate şi o activitate extrem de dinamică a segmentului logistic în contextul în care existenţa stocurilor cât mai aproape de pieţele de desfacere şi livrările rapide către consumatorul final sunt cruciale în maximizarea vânzărilor. Strategia de extindere a retailerilor sau operatorilor online, respectiv consolidările companiilor din FMCG, logistică şi curierat au fost corelate cu cererea în creştere şi au rolul de a preîntâmpina potenţiale blocaje în canalele de distribuţie pe fondul limitărilor din ultimele 8 luni.”, a spus Rodica Târcavu, partner industrial agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO