Auto

Piaţa auto: Electricele continuă să urce pe măsură ce „fură“ din cota maşinilor pe benzină

Piaţa auto: Electricele continuă să urce pe măsură...

Autor: Bogdan Alecu

18.07.2020, 22:29 804

♦ Maşinile electrice şi hibride au înregistrat o creştere de 3% în primele şase luni ale acestui an.

Înmatriculările de maşini verzi continuă să crească la nivelul primului semes­tru din acest an, potrivit datelor Di­recţiei Regim Permise de Con­ducere şi Înma­tri­cu­lare a Vehiculelor, inter­pretate de Asociaţia Pro­ducă­to­rilor şi Importatorilor de Au­tomobile (APIA).

Maşinile elecrice şi hibride au înregistrat o creştere de 3% în primele şase luni ale acestui an, la aproape 2.900 de unităţi, în condiţiile unei pieţe auto care a înregistrat o scădere de 31% în acelaşi interval în condiţiile în care pandemia de coronavirus a afectat piaţa.

„În continuare este de aşteptat ca în acest an achiziţiile de autoturisme verzi să înregistreze volume semnificativ mai mari decât cele din anul anterior, acestea fiind, în mare măsură, stimulate de programul Rabla Plus, care a avut o contribuţie importantă la creşterea vânzărilor. La această dată, programul înregistrează peste 1.000 de rezervări pentru autoturisme electrice şi plug-in, faţă de 640 anul trecut“, au spus oficialii APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO