Auto

Oraşele germane cer reglementări mai stricte pentru trotinetele electrice

Oraşele germane cer reglementări mai stricte pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.08.2019, 00:00 298

După un weekend cu mai multe victime din incidente în care au fost implicaţi utilizatori de trotinete electrice beţi, mai multe oraşe din Germania cer măsuri de siguranţă mai stricte, scrie Deutsche Welle.

De asemenea, asociaţiile bicicliştilor şi persoanelor cu dizabilităţi spun că noua modă de transport face străzile mai puţin sigure. Asociaţia Oraşelor Germane a atras atenţia că regulile trebuie înăsprite deoarece trotinetele electrice au devenit omniprezente pe străzi.

„Avem nevoie de reguli mai clare şi care obligă“, a spus Helmut Dedy, directorul organizaţiei. Trotinetele electrice pot fi închiriate în orice oraş mare din Germania. Comentariile vin după un weekend plin de incidente. În unul dintre acestea, în oraşul Erfurt, mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost răniţi într-o încăierare izbucnită când aceştia au încercat să oprească un utilizator beat de trotinetă electrică.

Apoi, în Koln, patru utilizatori de scutere au fost răniţi grav când unul dintre ei, de asemenea beat, a căzut de pe vehicul. În Koln, numărul trotinetelor electrice va creşte la 40.000 până la sfârşitul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO