Auto

OMV Petrom extinde punctele de reîncărcare pentru maşinile electrice în benzinăriile din Republica Moldova şi Serbia, cele trei ţări urmând să fie conectate de o reţea de aproximativ 100 de staţii până la finalul lui 2022

OMV Petrom extinde punctele de reîncărcare pentru...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2021, 11:59 149

OMV Petrom extinde reţeaua de reîncărcare pentru maşinile electrice în Republica Moldova şi Serbia, în staţiile de distribuţie a carburanţilor Petrom şi OMV, cele trei ţări urmând să fie conectate de o reţea de aproximativ 100 de staţii până la finalul lui 2022.

Staţiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute, iar pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute.

 „Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate tarile din regiune în care deţinem staţii de carburanţi. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din reţeaua OMV si Petrom din regiune va dispune de staţii de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziţia clienţilor noştri peste 500 de puncte cu soluţii alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a maşinilor electrice , soluţii pe bază de gaze naturale precum GNL şi GNC, cât şi hidrogen.”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Prima staţie pentru maşini electricte a fost deschisă de OMV Petrom în urmă cu patru ani, într-un proiect pilot cu Electrica.

În ultimii doi ani, OMV Petrom a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X si Renovatio pentru a dezvolta o reţea de 80 staţii electrice rapide şi ultra-rapide în România şi în Bulgaria. În prezent sunt funcţionale 19 staţii în Romania şi Bulgaria.

OMV Petrom va deschide staţiile din Republica Moldova în baza parteneriatului cu Renovatio, compania vizând minim 5 staţii, cu o putere instalată de 75 kW.

În Serbia, proiectul va fi implementat în parteneriat cu charge&GO – platformă regională pentru reîncărcarea maşinilor electrice. Până la sfârşitul primului semestru din 2022, pe această piaţă ar trebui să existe 5 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în staţiile de alimentare OMV, situate pe autostrăzi Serbiei. Puterea lor disponibilă va fi între 100 kW şi 200 kW.

OMV Petrom avea 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV şi Petrom, în România şi ţările vecine.

Grupul austriac OMV deţine 51% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6%, Fondul Proprietatea 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO