Auto

O veste bună: Lucrările la tronsonul de autostradă Iernut-Cheţani sunt aproape terminate

O veste bună: Lucrările la tronsonul de autostradă...

Autor: Laura Albu

05.08.2020, 14:51 3925

Lucrările la tronsonul Iernut-Cheţani, din cadrul Autostrăzii Transilvania, ar trebui terminate într-o lună. Tronsonul se întinde pe 17,9 kilometri.

Asociaţia Pro Infrastructura anunţă că se fac lucrări la giratoriile şi devierea drumului naţional 14A din nodul rutier Iernut, rigole, taluze şi alte detalii finale pe restul traseului.

„Stratul final de uzură este aşternut în proporţie de aproximativ 70%, iar parapetele în jurul valorii de 50%, urmând să fie executate marcajele rutiere”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Lucrările sunt executate de compania italiană Astaldi, iar investiţiile se ridică la 438 milioane de lei.

„Este de aşteptat ca Astaldi-Max Boegl să îşi apere blazonul şi să accelereze aceste ultime lucrări, astfel încât să circulăm în luna septembrie pe acest tronson extrem de important, ce constituie o centură rutieră pentru localităţile Iernut şi Luduş”, mai arată Asociaţia Pro Infrastructura.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declarase recent că anul acesta va da în trafic 23 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO