Auto

O firmă de servicii pentru transportatori vrea să ofere „protecţie” pentru scumpirea carburantului

O firmă de servicii pentru transportatori vrea să ofere „protecţie” pentru scumpirea carburantului

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2011, 16:59 353

Vialtis, companie de servicii destinată transportatorilor rutieri internaţionali, atât de marfă cât şi de persoane lansează de la 1 ianuarie serviciul DieselCap, care funcţionează ca o "protecţie" împotriva creşterii preţului la carburanţi.

În condiţiile aproape jumătate din costul de transport este reprezentat de costul motorinei, variaţiile preţului au un impact direct asupra profitabilităţii firmei. Noul tip de serviciu se bazează pe un model prin care companiile vor putea beneficia de o despăgubire financiară în cazul creşterii preţurilor. Pentru acoperirea riscului se estimează volumul ce trebuie acoperit, durata şi preţul maxim (preţ acoperit de client).

"Noul produs în ceea ce priveşte costul combustibilului va fi lansat la începutul anului viitor, iar la nivel european au fost deja câteva verificări şi suntem deja în negocieri atât cu clienţi mari de transport cât şi în ceea ce priveşte vânzarea de combustibil. Serviciul a fost lansat la jumătatea anului în Germania, după care în septembrie în Spania, Franţa, iar în 2012 în România", a declarat Dragoş Nicovescu, responsabil Filiala România a Vialtis.

Vialtis şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2008 şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaecri de puţin sub 100.000 de euro. Compania rulează anual o cifră de afaceri de 400 de milioane de euro la nivel european.

"Cel mai mare client în momentul de faţă este edy, cu care suntem în negocieri şi pentru Diesel Cap. Diesel One, parte a grupului edy este partener în ceea ce priveşte serviciul pentru combustibil. Serviciul poate fi folosit spre exemplu doar pe un contract, sau pe o anumită ţară unde se ştie ca preţul combustibilului variază mai mult", a spus Nicovescu.

În România pentru toate serviciile Vialtis are aproximativ 200 de clienţi, la care se adaugă şi cei 30 de clienţi din Bulgaria. Clienţii sunt firme de transport internaţional de marfă sau persoane.

Printre serviciile oferite de Vialtis se numără programul de optimizare a costului legat de combustibil, recuperare TVA extern, rambursarea accizei pe TVA, taxe de tuneluri şi drumuri şi rezervare feribot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO