Auto

Noul Renault Twizy: cât un Logan, dar total nepoluant

Noul Renault Twizy: cât un Logan, dar total nepoluant

Autor: Promotor

03.03.2011, 16:31 529

Renault Twizy va putea fi văzut şi pe şosele, nu doar pe lasaloanele auto, scrie ProMotor.Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, francezii au anunţat că micullor vehicul electric va intra în producţia de serie la finalulanului, iar preţul va fi de 6.900 euro.

Faţă de conceptul iniţial, modelul de serie (prezentat la Paris2010) are o configuraţie 1+1 locuri (în spatele şoferului fiindspaţiu la limită pentru încă un pasager, în rest acesta fiinddestinat bagajelor). Twizy oferă o autonomie maximă de 115 km şi oputere de 9 CP, suficient pentru ca vehiculul să atingă o viteză de75 km/h.

Revenind la preţ, anul trecut francezii anunţau că vor fi primiicare vor oferi pe piaţă o maşină electrică de doar 5.000 euro. Lafel cum s-a întâmplat cu Loganul, care ar fi trebuit să fie "maşinade 5.000 euro", Twizy va avea un preţ mai mare, de 6.900 euro,însă, în anumite ţări, datorită bonusurilor guvernamentale, preţulva fi mult mai mic. Citiţi mai multe despre cea mai ieftină maşinăelectrică de la Renault pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO