Auto

Noroc că nu avem fabrici: Gigantul Audi concediază aproape 10.000 de persoane pentru a rezista declinului din industria auto

Noroc că nu avem fabrici: Gigantul Audi concediază...

Autor: Alex Ciutacu

26.11.2019, 16:30 532

Producătorul auto Audi, parte a grupului Volkswagen, a anunţat că va concedia până la 9.500 de persoane în Germania în următorii cinci ani, în încercarea de a-şi reduce costurile cu până la 6 miliarde euro – pe care vrea să îi investească în vehicule electrice şi tehnologii digitale, potrivit FT.

Audi a mai anunţat că se îndreaptă spre o marjă de profit de două cifre, în ciuda tranziţiei costisitoare.

Profiturile Audi au reprezentat o problemă în ultimii ani, în contextul în care Volkswagen dă vina pe cheltuielile cu investiţii în produse şi tehnologii noi, corelate cu cheltuieli de personal mai ridicate. Compania are circa 62.000 de angajaţi doar în Germania.

„Într-un moment dificil, transformă Audi într-un brand mai agil şi mai eficient. Vrem să creştem productivitatea şi să ne consolidăm pentru a fi competitivi”, spune Bram Schot, executivul companiei.

Cu două săptămâni în urmă, rivalul Audi – Daimler – a anunţat că va concedia 10% dintre manageri şi că va reduce astfel costurile cu 1,3 miliarde euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO