Auto

Nissan se pregăteşte de Salon: Lansează la Tokio noul Pivo3, cel mai excentric concept al său

Nissan se pregăteşte de Salon: Lansează la Tokio noul Pivo3, cel mai excentric concept al său

Nissan

Autor: Bogdan Alecu

09.11.2011, 11:49 223

În cadrul Salonului Auto de la Tokio din toamna acestui an Nissan va prezenta cel de-al treilea concept sub numele de Pivo, care este şi cel mai aproape de un model de serie faţă de primele două. Pivo 3 anunţă un viitor model de oraş al constructorului nipon cu propulsie directă şi care dispune de direcţie pe toate cele patru roţi motoare.

Ideea de pivotare rămâne, însă, aplicată la trenul de rulare, unde şi roţile spate pot vira, iar Nissan Pivo 3 se poate roti cu totul în jurul axei centrale.

Nissan Pivo 3 are două portiere care se deschid spre spate , culisând, cam ca în acelaşi stil cu cele de pe Peugeot 1007. O idee practică în parcările înghesuite şi care le oferă celor trei pasageri un acces mult mai facil în şi din maşină. Layoutul scaunelor este la fel ca la supercarul McLaren F1, şoferul stând central, iar ceilalţi doi pasageri în spate, pe laterale.

Maşina are 3,05 metri lungime, iar raza de bracaj este de numai doi metri, graţie rotirii tuturor celor 4 roţi. Habitaclul este conceput de o manieră simplistă, cu toate indicatoarele şi afişajele concentrate într-un tablou de bord digital, în faţa şoferului. Volanului îi lipseşte partea superioară, ceea ce contribuie la o foarte bună vizibilitate a tabloului de bord, iar în lateralele bordului sunt plasate displayuri pentru camerele de filmat exterioare care preiua rolul retrovizoarelor.

Pivo 3 beneficiază în plus şi de sistemul AVP (Automated Valet Parking) , prin care maşina îşi caută singură unloc de parcare şi se parchează singură undeva unde există o staţie de încărcare fără fir. între timp, şoferul primeşte pe telefonul mobil informaţii despre locul unde s-a auto-parcat maşina sau poate controla programul de încărcare al bateriilor la distanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO