Auto

Nemţii încep asaltul asupra „hegemoniei” Tesla: Mercedes prezintă săptămâna aceasta primul său SUV electric

Nemţii încep asaltul asupra „hegemoniei” Tesla:...

Autor: Răzvan Botea

03.09.2018, 15:56 1841

Mercedes-Benz va dezvălui modelul său de maşină SUV electrică, prin lansarea acestuia marcându-se începutul „asaltului” nemţilor asupra companiei lui Elon Msuk, Tesla, care are poziţia dominantă în ceea ce priveşte vehiculele electrice, scrie Reuters.

Piaţa maşinilor electrice se dezvoltă, Tesla aşteptându-se ca anul acesta să atingă cifra de 50.000 de maşini Model 3 sedan vândute, iar anul viitor vânzările să se dubleze.

În timp ce Tesla este în acest moment lider de piaţă în ceea ce priveşte maşinile electrice de lux, balanţa se va mai echilibra în momentul în care nemţii vor lansa propriile maşini electrice. Daimler (Mercedes), BMW, Volkswagen, Audi, Porsche sunt doar câteva companiii care se uită la piaţa maşinilor electrice de lux.

„Tesla are efectiv concurenţă zero, însă acest lucru se va schimba din 2019”, spune Wajih Hossenally, analist al pieţei automotive.

Analiştii preconizează scăderea cotei de piaţă pe care o are Tesla în acest moment pe piaţa globală de maşini electrice, de la 12,3% în acest moment, la 2,8% în următorii 10 ani, chiar dacă vânzările companiei vor continua să crească.

Cota de piaţă totală a companiilor nemţeşti o va depăşi pe cea pe care o deţine Tesla şi va ajunge la 11,8% în 2020, iar trei ani mai târziu, nemţii vor ajunge să deţină 19 procente din piaţa de maşini electrice.

Noul Mercedes, care va ajunge la clienţi în cursul anului următor, va avea un preţ asemănător modelului GLC, cu motor cu combustie, şi va concura cu preţul modelului 3 de la Tesla, de aproape 50.000 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO