Auto

Mitsubishi vrea vanzari de 15 milioane euro in Romania

28.04.2004, 00:00 43



M Car Trading, importatorul marcii nipone pe piata romaneasca estimeaza pentru acest an vanzari de 650 de unitati.



"Am devenit importatori ai marcii Mitsubishi in a doua parte a anului trecut, astfel ca anul acesta este primul nostru an operational intreg. Estimam ca vom vinde 650 de autovehicule Mitsubishi, ceea ce inseamna o cifra de afaceri situata in jurul a 15 milioane de euro", a declarat Mihai Ivanescu, directorul general al M Car Trading.



Potrivit acestuia, valoarea s-ar putea dubla anul viitor, in conditiile in care va creste si miamult numarul de dealeri.



Compania M Car Trading, care face parte din divizia auto a grupului Tiriac a preluat din a doua parte a anului trecut importul marcii nipone. "Importatorul anterior nu promovase foarte mult limuzinele aflate in portfoliul Mitsubishi. Daca modele precum Pajero sau Pajero Sport erau foarte bine promovate, nu acelasi lucru s-a intamplat cu limuzinele, astfel ca a trebuit sa o luam de la zero. Anul acesta am lansat noua gama Lancer si in toamna vom lansa Mitsubishi Colt, un model dezvoltat pe aceeasi platforma din cadrul grupului DaimlerChrysler ca si ultimul model Smart", a mai spus Ivanescu.



Saptamana trecuta grupul DaimlerChrysler, care detine 37% dintre actiunile Mitsubishi, a anuntat ca nu va participa la planul de restructurare a producatorului auto japonez, estimat la 6,4 miliarde dolari. In aceste condtii Rolf Eckrodt, presedintele si directorul executiv al Mitsubishi Motors, si-a anuntat demisia, iar ceilalti actionari ai producatorului nipon - Mitsubishi Heavy Industries, Mitsubishi Corporation, si Banca Mitsubishi din Tokyo, au reactionat si au decis sa elaboreze o noua strategie pentru revitalizarea operatiunilor dezvoltate de Mitsubishi Motors Corporation. Companiile vor oferi sprijin financiar pentru planul de restructurare, iar noul presedinte va fi Yoichiro Okazaki.



"Activitatea din Romania nu va fi afectata in nici un fel de ultimele evolutii. Avem aceleasi masini ca si inainte, aceleasi preturi, aceleasi conditii de livrare. Mai mult, stocurile pe care le avem in prezent ne permit satisfacerea cererii de automobile pentru urmatoarele 3-4 luni. In plus, nici nu se poate pune problema unor probleme financiare sau a falimentului, deoarece ceilalti actionari au reactionat imediat si au oferit nu numai sprijin financiar ci si suport in elaborarea unui nou plan de afaceri" a mai spus Ivanescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO