Auto

Mircea Vlah, Dumagas: Pachetul Mobilitate de la Comisia Europeană şi scăderea tarifelor din Vest ne determină să restrângem activitatea în Occident

Mircea Vlah, CEO al Dumagas

Mircea Vlah, CEO al Dumagas

Autor: Bogdan Alecu

07.08.2020, 07:00 335

Reducerea activităţii din cauza pan­demiei, scăderea tarifelor din cau­za pre­siunii costurilor şi Pachetul Mo­bi­lita­te al Comisiei Europene, care pre­vede ca un şofer de camion să re­vină la bază din patru în patru săptă­mâni, iar camio­nul din opt în opt, de­ter­mină transportatorii ro­mâni să re­strângă activi­ta­tea pe care o au în Vest.

„Noi avem mai multe di­vizii, avem de­pozite, trans­port de frig, sisteme de gaz, trans­portatoare. Cea mai ma­re divizie a noastră era cea de trans­port la prelată pe internaţional unde aveam con­trac­te cu uzine auto pre­cum Jaguar, Land Rover şi Aston Martin, iar noi fă­ceam trans­porturi intracomunitare - Europa de Est, Anglia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi România, exact ti­pul de transport vizat de Pachetul Mo­bilitate“, a spus Mircea Vlah, CEO-ul companiei de transport Dumagas.

Dincolo de Pachetul Mobilitate, în Vest presiunea pe cost a dus preţul per kilometru spre 0,8 euro/km.

„În Vest se pune foar­te mare presiune pe cost, de aceea am şi oprit acolo o parte din camioane. Noi am păstrat acolo doar contractele unde noi eram Tier 1, unde noi eram primii în contract. Fabricile şi-au păstrat angajamentele şi am rămas acolo. Iar Pachetul de Mobilitate ală­turi de scăderea ta­rifelor pune foarte ma­re presiune. Noi avem o flotă for­mată din 300 de remorci şi 100 de ca­mioane cu tot cu şofer“, a spus Mircea Vlah.

„Avantajul nostru a fost că am închiriat camioanele în leasing operaţional şi am putut returna din acestea şi lucrăm cu tracţionişti pentru restul remorcilor“, a mai spus el.

Compania transportă alimente, de la carne, ouă, îngheţată, fructe, la toate tipurile de produse congelate şi refrigerate.

Motorul de creştere al companiei a fost asigurat de marile reţele de hipermarketuri, Kaufland, Carrefour, Lidl, ce au deschis noi magazine pe piaţa locală. Pe zona de FMCG transportatorul de marfă are contracte cu Colgate dar şi cu Beiersdorf, producătorul cremelor Nivea, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO