Auto

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi asigură pe bucureşteni că vor putea circula pe Magistrala 5 până la sfârşitul anului: „Problema s-a remediat, au fost discuţii cu firma respectivă. Plăţile se vor face"

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi asigură pe...

Autor: Laura Albu, Mediafax

30.09.2019, 15:40 627

Magistrala 5 va fi gata până la finalul anului, iar firma Alstom, care asigură serviciile de mentenanţă la metrou, şi-a rezolvat neînţelegerile cu Metrorex, a declarat luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Cu constructorul vorbesc săptămânal, lucrează. Singura problemă este sistemul de automatizare. La sfârşitul lunii decembrie se va da în trafic, aşa cum ne-am luat ca angajament", a spus Răzvan Cuc, după ce au apărut unele îndoieli asupra acestui subiect, în presă, legate de deschiderea traficului pe magistrala 5 de metrou.

Ministrul a mai afirmat că situaţia firmei care asigură mentenanţa metroului s-a remediat. "Problema s-a remediat, au fost discuţii cu firma respectivă. Plăţile se vor face", a spus Răzvan Cuc.

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreţinere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plăţile nu vor fi făcute, firma urma să îşi reducă activitatea. Reprezentanţii Metrorex şi Alstom au stabilit că plata primei tranşe, de 25 milioane lei din datori să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferenţa să se plătească eşalonat până la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia metroului să nu fie afectată, a anunţat Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO