Auto

Ministrul Transporturilor promite modernizarea a 500 de vagoane de călători până la finalul lui 2019

Ministrul Transporturilor promite modernizarea a 500 de...

Autor: Mediafax

26.08.2019, 00:00 282

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a transmis, ca răspuns la interpelarea unui deputat PNL, că până la finalul anului vor fi realizate lucrări de reparaţii la aproximativ 500 de vagoane de călători. 

Totodată, CFR are în vedere modernizarea a circa 1.001 km de cale ferată pentru creşterea vitezei. „C.N.C.F. C.F.R. S.A. desfăşoară lucrări de modernizare pentru 314 km de cale ferată. Precizăm, totodată, că sunt în procedură de achiziţie lucrări de modernizare pentru 116 km de linie de cale ferată şi în diverse stadii de pregătire (pregătire lansare achiziţie/licitaţie/derulare) studii de fezabilitate pentru modernizarea a 947 km de linie de cale ferată. Complementar, este în procedură de achiziţie contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate care are ca obiectiv lucrări de reparaţii/modernizări a aproximativ 1.001 km de linii de cale ferată, pentru asigurarea unei viteze sporite şi creşterea calităţii serviciilor de transport feroviar. Lucrările în cadrul acestui proiect nu vor viza reparaţii pe întreaga lungime a liniei, ci doar reparaţii punctuale asupra elementelor suprastructurii căii ferate (ex: şina, traversele, aparatele de cale) sau a altor elemente necesare creşterii vitezei”, se arată în răspunsul ministrului Răzvan Cuc, din luna mai, la interpelarea făcută de deputatul PNL Daniel Gheorghe. 

Răzvan Cuc a mai transmis că sunt încheiate contracte de reparaţii pentru 283 de vagoane de călători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO