Auto

Ministrul Transporturilor, dezamăgit de firma care a făcut studiul de fezabilitate Sibiu - Piteşti

Ministrul Transporturilor, dezamăgit de firma care a...

Autor: Cătălin Legănel

14.08.2017, 15:56 506

Răzvan Cuc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că cele două capete ale autostrăzii Sibiu - Piteşti, secţiunile unu şi cinci, au fost scoase la licitaţie, urmând ca procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia celorlalte trei secţiuni să fie realizată până la sfârşitul lunii octombrie.

Ministrul Transporturilor s-a arătat dezamăgit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate.

”Noi am prelungit termenul acestei firme. Eu am găsit proiectul blocat la Minister când am ajuns. Am prelungit cu încă şase luni, pentru a finaliza toate studiile de fezabilitate pentru cele cinci secţiuni. Până în momentul de faţă ne-au adus secţiunile unu şi cinci, evident, pe care le-am şi lansat pe SEAP, şi secţiunea patru, în timp ce doi şi trei urmează să le aducă. Dacă nu se vor încadra în termenul contractual vom încheia contractul cu ei”, a declarat Cuc.

Ministrul Transporturilor a explicat că, în cazul în care se va ajunge la această soluţie, există un plan de rezervă, pentru că este un proiect foarte important pentru România şi nu va fi pus în nici un fel în pericol.

”Dacă nu mai prelungim perioada în continuare pentru Piteşti - Sibiu, compania are deja planul pus la punct astfel încât să ne menţinem termenul şi în octombrie să avem lansat întreg tronsonul Sibiu - Piteşti pe SEAP. Este foarte important din punct de vedere economic şi în al doilea rând pentru absorbţia de fonduri europene”, a spus el.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui proiect normativ postat, în iulie, pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investiţii de 1,6-1,8 miliarde de euro.

Tot în iulie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa că documentaţia pentru licitarea secţiunilor 1 şi 5 din Autostrda Sibiu-Piteşti a fost trimisă către Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenele prescrise arătând că tronsoanele respective vor fi finalizate în anul 2022.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la vest la est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO