Auto

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă : Circulaţia cu metroul a fost reluată

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă : Circulaţia...

Autor: Cosmin Pirv

26.03.2021, 22:49 1837

Ministerul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat că circulaţia cu metroul a fost reluată vineri seara.

„S-a reluat circulaţia cu metroul de vreo jumătate de oră. Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare: punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol ca să verifice că totul este în eegulă, de aceea a durat câteva ore, dar în acest moment s-a reluat”, a spus Cătălin Drulă, vineri seara, la Digi24.

Şi compania Metrorex a anunţat că circulaţia a fost reluată vineri, de la ora 22.00.

„Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22.00, circulaţia trenurilor de metrou va fi reluată în siguranţă şi conform graficelor obişnuite pe toate magistralele”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Anterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, la finalul întâlnirii avute cu conducerea Metrorex şi sindicaliştii, că de sâmbătă dimineaţa oamenii vor putea circula din nou cu metroul.

„De mâine dimineaţa, având în vedere că tehnic înţeleg că este nevoie de restabilirea circuitelor, se va relua circulaţia. Înţeleg că tehnic nu este posibil (în seara aceasta-n.r.). (...) Mâine dimineaţă oamenii vor circula cu metroul”, a spus Alin Stoica.

Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO