Auto

Ministerul Transporturilor şi Metrorex anunţă încă o staţie de metrou pe Magistrala 2

Ministerul Transporturilor şi Metrorex anunţă încă o...

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2019, 14:21 7965

Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Primăria Sectorului 4 anunţă că au semnat marţi un protocol cu privire la construcţia unei noi staţii de metrou pe Magistrala 2 Pipera – Berceni.

Potrivit anunţului oficial, staţia de metrou va fi realizată la suprafaţă şi se va situa între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură.

„Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizând şi terenul aferent liniei de probă şi legătura reţelei de metrou cu staţia CF Popeşti. Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primăria Sectorului 4 va asigura sursele de finanţare necesare, precum şi toate operaţiunile care derivă din gestionarea surselor de finanţare, proiectarea şi edificarea obiectivului staţie de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia”, transmit oficialii Metrorex.

După finalizarea proiectului, staţia de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului şi se va atribui în concesiune către Metrorex.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO