Auto

Mihai Bordeanu, director general Dacia, a fost ales preşedinte al ACAROM, în locul lui Christophe Dridi, care s-a retras din funcţie

Mihai Bordeanu, director general Dacia, a fost ales...

Autor: Roxana Rosu

07.06.2021, 13:39 305

Mihai Bordeanu, director general la Automobile Dacia, a fost ales preşedinte al ACAROM, după ce Christophe Dridi s-a retras din funcţie ca urmare a schimbărilor la nivelul Grupului Renault Romania, el preluând responsabilităţile industriale pentru marca Dacia pe zona România, Rusia şi Maroc.

 ”A fost o onoare pentru mine sa conduc ACAROM in aceasta perioada. Prin prisma responsabilitatilor mele voi ramane alaturi de sectorul auto din Romania si sunt sigur ca acesta isi va continua dezvoltarea durabila”, a declarat Christophe Dridi. Acesta a preluat în ianuarie 2021 funcţia de VP Global Access Industry & VP Industry pentru brandurile Dacia şi Lada.

În acelaşi timp, Consiliul Director al ACAROM i-a ales pe Josephine Payne, director general Ford Romania, şi pe Silviu Badea, director general Grupul Industrial de Componente Piteşti, în funcţia de vicepreşedinţi ai asociaţiei.

In aceeaşi şedinţă a fost validată componenta actualizată a Consiliului Director al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România: 

  • Mihai Bordeanu – Director General Dacia - Presedinte ACAROM
  • Josephine Payne – Director General Ford Romania -Vicepresedinte ACAROM
  • Silviu Badea – Director General GIC Pitesti – Vicepresedinte ACAROM
  • Bogdan Cocian – Director General ELBA Timisoara
  • Sorin Poteras – Director General Schaeffler Romania
  • Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitesti
  • Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Renault Grup Romania
  • Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
  • Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
  • Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitesti
  • Adrian Sandu – Secretar General ACAROM

“In aceasta perioada de schimbari importante in sectorul auto, imi doresc ca ACAROM, asociatia reprezentativa a industriei auto din Romania, sa fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto national. Decarbonizarea productiei de vehicule si componente auto, dezvoltarea educatiei duale si cresterea gradului de cooperare cu universitatile tehnice, dezvoltarea infrastructurii: rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate, atragerea de noi investitii in acest sector, vor reprezenta prioritatile noastre in perioada urmatoare. Sunt sigur ca echipa de conducere ACAROM va intreprinde toate demersurile posibile pentru atingerea acestor deziderate.” a declarat Mihai Bordeanu, noul presedinte ACAROM.

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România, unde a ocupat pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani. În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault.

Din 2014 a fost director de marketing al Grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia. Din septembrie 2019 a fost numit VP Marketing Dacia.

A absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD). Incepand cu 1 ianuarie 2021, a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO