Auto

Mercedes-Benz a livrat camioane de peste 3,2 mil. euro către Cartrans Preda

Mercedes-Benz a livrat camioane de peste 3,2 mil. euro către Cartrans Preda

Autor: Bogdan Alecu

27.02.2012, 19:27 2732

Mercedes-Benz România a livrat 40 de camioane către Cartrans Preda, o companie specializată în transport intern şi internaţional de mărfuri, tranzacţia ridicându-se la aproape 3,2 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. În total 30 de unităţi Mercedes-Benz Actros şi 10 unităţi Noul Mercedes-Benz Actros s-au alăturat flotei Cartrans Preda, la sfârşitul anului trecut şi, respectiv, începutul lui 2012. Achiziţia a 20 unităţi Actros 1844 LS MegaSpace Euro V EEV a fost realizată prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România. Celelalte 10 de modele MP3 Actros 1844 LS MegaSpace Euro V EEV si a celor 10 unitaţi 1845 LSnRL cu cabină Stream Space, au fost oferite de alt finanţator. De asemenea, contractul a avut şi o componentă de trade-in, care a constat in modele Mercedes-Benz Actros 1841 LSnRL/LS aflate in utilizarea companiei de transport incă din 2005.

Pe lângă cele 40 de camioane, contractul include şi sistemul de management al flotelor, FleetBoard care oferă premisele optime pentru o eficienţă sporită. Acest sistem, instalat pe toate cele 40 de autocamioane, contribuie la reducerea consumului de combustibil şi a uzurii, reducând astfel intervalele de întreţinere şi eficientizând costurile.

Sistemul FleetBoard al noului Actros dispune şi de DispoPilot.Guide, un dispozitiv logistic FleetBoard ce oferă navigaţie, difuzoare integrate pentru redarea vocală a informaţiilor din sistemul de navigaţie şi suport inclus pentru autovehicul. Dispozitivul are un eran color fix de 7 inchi (17,78cm) şi este omologat pentru industria auto.

,,Decizia de a completa flota Cartrans Preda prin achiziţia de noi camioane Mercedes-Benz s-a bazat în primul rând pe economia de combustibil, siguranţa şi confortul pe care aceste autovehicule le oferă. în 1994 am pornit la drum alături de primul nostru camion - un Mercedes-Benz MB-814 de 4 tone - acum, când ne aflăm în topul transportatorilor am ales să avem alături tot parteneri de încredere care ne vor aduce beneficii în termen de eficienţă menite să contribuie la succesul nostru," a declarat Decebal Popescu, Manager General Cartrans Preda. Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România şi compania Cartrans a început în 2001, odată cu achiziţia primelor camioane ale mărcii germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO