Auto

Maşinile devin din ce în ce mai scumpe. Secretul ratelor din ce în ce mai mici

Maşinile devin din ce în ce mai scumpe. Secretul...

Autor: Ştefan Stan

18.04.2013, 10:55 7041

Această lungire a plăţilor este o tentativă de a face ratele lunare mai atractive pentru clienţi, dar experţii financiari spun că o asemenea durată pentru un credit auto nu este o idee bună.

Preţul mediu pentru un automobil nou în SUA este de 31.200 de dolari, potrivit Kelley Blue Book, o companie care se ocupă cu evaluarea preţului vehiculelor. Pentru a face această cifră mai atractivă pentru cumpărători, vânzătorii permit eşalonarea ratelor pe mai mulţi ani.
În luna martie, o treime din creditele auto au fost încheiate pe 72 de luni sau mai mult, o durată record, potrivit J.D.Power and Associates, o companie care se ocupă cu studiul pieţei.

“Înainte, 3 ani era durata standard pentru un credit”, a spus Mike Sante, editor la Interest.com. Creşterea perioadei pe care se face împrumutul se poate justifica prin  faptul că, în ziua de azi, vehiculele au o durată mai mare de folosinţă, în medie 11 ani.
Jack Nerad, director editorial la Kelley Blue Book, a anunţat că a crescut cererea pentru maşini mai costisitoare, plătite cu rate mai mici. “Oamenii îşi doresc maşini cu mai multe accesorii, şi nu şi le pot permite altfel. Durata creditului ţine de alegerea fiecăruia”, a spus Nerad.

Richard Barrington, un expert în finanţe pentru MoneyRates.com, a catalogat trendul de lungire a împrumuturilor “îngrijorător”, considerându-l un semn de disperare atât din partea creditorilor, cât şi clienţilor.

Mulţi experţi în domeniul finanţelor sugerează folosirea regulii 20-4-10, ceea ce înseamnă 20% plată cu banii jos, cu un credit pe o durată pe maximum 4 ani, iar cumpărătorul să se asigure că plăţile pentru maşină nu sunt mai mult de 10% din venitul lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO