Auto

Maşini periculoase pentru trafic în circulaţie. RAR anunţă rezultatele unui control

Maşini periculoase pentru trafic în circulaţie. RAR...

Autor: Andreea Tobias

28.05.2021, 21:48 116

Peste 200 de maşini periculoase au găsit cei de la RAR în circulaţie, în urma unei razii de două zile, în şase judeţe din centrul ţării.

Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Hunedoara şi Sibiu, cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficienţele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranţa traficului.

În zilele de 25 şi 26 mai, în timpul controalelor efectuate împreună cu poliţiştii rutieri, au fost verificate în trafic 380 de autovehicule.

Dintre acestea,190 prezentau deficienţe majore şi/sau periculoase, iar 37 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident”.

În plus, 10,54% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante, iar 12 maşini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat.

Talonul reţinut în trafic de poliţiştii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecţiunilor constatate. Demersul este posibil la orice reprezentanţă a Registrului Auto Român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO