Auto

Maşini electrice vs. maşini benzină vs. maşini diesel. Care merită?

Maşini electrice vs. maşini benzină vs. maşini...

Autor: Promotor

15.12.2013, 14:25 2390

Agenţia pentru Mediu şi Resursele Energetice din Franţa (ADEME) a comandat un studiu privind impactul maşinilor electrice asupra mediului, care încearcă să ia în considerare toţi factorii, de la procesul de producţie al maşinilor şi bateriilor până la poluarea rezultată în urma producerii curentului electric. Concluziile lor le-am rezumat în continuare.

Studiul comandat de francezi a implicat zeci de specialişti din domeniile construcţiei de maşini sau producerii energiei şi încearcă să dea un răspuns cât mai fundamentat marii întrebări pe care şi-o pun fabricanţii auto: merită investit în domeniul maşinilor electrice sau tot maşinile convenţionale, cu motoare pe benzină şi diesel, rămân soluţia optimă?

Studiul îşi propune analiza influenţei pe care o are întregul ciclu de viaţă al unei maşini asupra mediului prin diversele emisii care duc la poluarea auto. Prin urmare, au fost luate în considerare realităţile economice din Franţa şi Germania, iar comparaţia s-a făcut între trei tipuri de maşini: electrică, cu motor pe benzină şi cu motor diesel.

Citiţi mai multe detalii pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO