Auto

Marii constructori de maşini din Japonia şi-au oprit producţia

Autor: Traian Terzianm

14.03.2011, 14:01 52

În urma catastrofelor care au avut loc înultimele zile în Japonia, Toyota Motor şi HondaMotor şi-au oprit producţia de autovehicule, scrie Reuters.

Oprirea producţiei de autovehicule Toyota încele 12 fabrici din Japonia, care are loc între 14 şi 16 martie,reduce numărul total de vehicule construite de companie cu până la40,000 unităţi. În plus, acţiunile companiei au scăzut astăzi cu7,7%.

În ianuarie Toyota a livrat 234,045 vehicule înJaponia unde produce 38% din autovehiculele sale.

Honda şi-a închis aproape toate porţilefabricilor până pe 20 martie. O singură fabrică de motociclete,care se află în sudul insulei Kyushu, a ramas deschisă urmând ca şiaceasta să fie închisă miercuri.

Între timp, conducerea Honda a spus că "vacoopera pe deplin" în planul de oprire a curentului iniţiat deTokyo Electric Power pentru a reface pagubeleprovocate de cutremur.

Înainte să fie public anunţul, acţiunile Hondaau scăzut cu 6,5 puncte. De asemenea, şi acţiunile altorproducători de autovehicule japonezi au fost vândute şi auînregistrat scăderi ale valorii, deoarece investitorii se tem căproducţia va fi suspendată pentru o perioadă mai îndelungată.

În ianuarie, Honda a produs 69,170 de maşini în Japonia undeproduce 22% din autovehiculele sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO