Auto

Mariana Miclăuş, director Metrorex: Magistrala 5 va fi gata în a doua jumătate a lui 2020

Mariana Miclăuş, director Metrorex: Magistrala 5 va fi...

Autor: Laura Albu

14.11.2019, 12:40 2415

Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex, a declarat joi în cadrul inaugurării plăţii cu cardul contactless la metrou, că lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate în al doilea semestru al anului viitor, la acest moment acestea fiind realizate 87%.

"Sigur că noi ne dorim să finalizăm lucrările. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 87%, dar mai sunt fronturi neatacate, personal, împreună cu colegii mei voi face o vizită pe şantier. O estimare este anul viitor, sfârşitul semestrului I, începutul semestrului II, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început", a declarat directorul general.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat la preluarea mandatului, de asemenea, că lucrările nu vor putea fi terminate în acest an.

"Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor. (...) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019", a spus Lucian Bode.

După exiprarea mandatului de director general provizoriu al lui Marin Aldea, Consiliul de Administraţie a numit-o pe Mariana Miclauş la conducerea Metrorex începând cu 12 noiembrie.

Aceasta s-a ocupat anterior de Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, potrivit unui comunicat al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO