Auto

MAE: 120 de minute, timpul maxim de aşteptare în weekend la frontiera bulgaro-elenă

MAE: 120 de minute, timpul maxim de aşteptare în...

Autor: Cosmin Pirv

18.06.2023, 20:25 37

Timpul maxim de aşteptare la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia a fost în weekend de 120 de minute, potrivit unor monitorizări făcute de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE a monitorizat sâmbătă şi duminică, prin reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, situaţia din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia şi PTF Kulata-Promachonas.

În timpul orelor de vârf, timpul maxim de aşteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute.

Accesul în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetăţenii statelor membre UE, inclusiv cetăţenii români, beneficiază de control simplificat, arată MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au fost pregătiţi să ofere asistenţă consulară cetăţenilor români care întâmpină dificultăţi, dar nu au fost primite apeluri din partea cetăţenilor români.

MAE arată că, în contextul debutului sezonului estival şi a creşterii numărului de turişti, este posibil ca timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească. MAE va continua să monitorizeze situaţia din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO