Auto

Lupta cailor putere – Care sunt cele mai puternice şi extravagante maşini din 2011 - GALERIE FOTO

Bentley Continental Supersports ISR

Lupta cailor putere – Vezi aici cele mai puternice şi extravagante maşini din 2011

Autor: Traian Terzianm

02.03.2011, 17:34 82

Anul acesta, în cadrul salonului auto de la Geneva, au fostprezentate cele mai scumpe şi extravagante automobile ceea ceindică revenirea segmentului de lux a pietei auto, scrieBloomberg.

Bentley a prezentat modelul Continental Supersports ISR care areo valoare de 243.000 euro şi care a înregistrat luna trecută un nourecord pe gheaţă de 330,7 km/h. Bugatti a prezentat trei modeleprintre care şi modelul Super Sport care costa 1,9 milioane deeuro.

"Numărul clienţilor care îşi permit astfel de maşini este încreştere în 2011. Este cel mai potrivit moment pentru noi produse",a spus Wolfgang Duerheimer, director general Bentley şi Bugatti,ambele făcând parte din clasa de lux a gigantului Volskwagen (VW).De asemenea, şi Lamborghini a prezentat anul acesta modelulAventador care are 700 cp, fiind cea mai puternică maşină de seriefăcută vreodată de divizia maşinilor super-sport a VW.

Maserati a prezentat modelul GranCabrio Sport, o versiune maisportivă a modelului GranCabrio care atinge o viteză de 285 km/h.Producătorul a început să înregistreze comenzi ale acestui bolid de450 CP care va fi disponibil din luna septembrie.

Rolls-Royce Motor Cars, divizia de super-lux a gigantului autoBayerische Motoren Weke (BMW) plănuieşte să scoată pe piaţă în 2014un nou derivat al actualului model, Ghost, care costa 245.000dolari.

Vânzările automobilelor de lux au reînnoit optimismul industrieifinanciare, după ce economia Statele Unite s-a majorat în 2010 cu2,9% fiind cea mai însemnată creştere din ultimii cinci ani. Piaţade vârf a automobilelor de lux care costă între 200.000 şi 400.000dolari va creşte anul acesta cu 146%, potrivit studiilor făcute deIHS Automotive din Lexington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO