Auto

Luca de Meo, noul CEO al grupului Renault: Dacia Spring Electric este Loganul maşinilor electrice

Luca de Meo, CEO al Grupului Renault

Luca de Meo, CEO al Grupului Renault

Autor: Bogdan Alecu

16.10.2020, 00:07 1171

Dacia Spring Electric (foto) reprezintă primul automobil electric lansat sub marca autohtonă şi va fi livrat clienţilor începând cu toamna anului viitor, iar primele comenzi vor fi înregistrate în primăvara anului 2021.

„Dacia Spring este Loganul maşinilor electrice, o maşină plină de simboluri“, a spus Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, în cadrul evenimentului Renault eWays în cadrul căruia a fost prezentat noul model Dacia Spring, alături de Megane eVision, conceptul care anunţă viitoarea gamă de maşini electrice şi electrificate a Renault.

Cel mai probabil şi preţul pentru Spring va fi comunicat tot în prima parte a anului viitor, însă este de aşteptat ca acesta să fie între 15.000 şi 20.000 de euro, ceea ce înseamnă că prin Rabla Plus, în România preţul său ar ajunge sub 10.000 de euro.

Cu o baterie de 26,8 kWh, Spring dispune de o autonomie de 225 km conform ciclului WLTP şi de 295 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat), ceea ce garantează o mare polivalenţă în utilizare nu doar în mediul urban, cât şi în cel periurban. Autonomia poate fi extinsă cu aproape 10% prin acţionarea butonului ECO de pe planşa de bord, care limitează puterea la 23 kW (în loc de 33 kW) şi viteza maximă, la 100 km/h.

Spring va avea două versiuni special concepute, una denumită Cargo, cu portbagaj de 800 de litri pentru a fi utilizată drept utilitară urbană, iar o a două, pentru serviciile de car-sharing.

Spring aparţine segmentului mini: dimensiunile sale sunt de numai 3,73 m lungime, 1,62 metri lăţime (fără retrovizoare) şi 1,51 m înălţime, însă portbagajul său are o capacitate de 300 de litri, mult chiar şi pentru un automobil de clasă mică.

Modelul dispune, în serie sau opţional, de numeroase echipamente, printre care: direcţia cu asistenţă variabilă 100% electrică, închiderea centralizată de la distanţă, geamurile electrice, sistem de aer condiţionat manual, sistem multimedia, reglaj electric al oglinzilor retrovizoare.

Între cadranele de bord este amplasat un ecran cu afişaj digital de 3,5“ iar sistemul de recunoaştere vocală Google sau Apple poate fi activat la o simplă apăsare pe un buton de comandă amplasat pe volan.

Disponibil în opţiune, echipamentul multimedia Media Nav cuprinde un touch screen de 7“, sistem de navigaţie, radio DAB, conexiune Bluetooth, o priză USB şi este compatibil Apple Carplay şi Android Auto. Funcţia de recunoaştere vocală (via smartphone) poate fi activată cu ajutorul unei comenzi amplasate pe volan.

Motorul electric de 33 kW (echivalent cu 44 CP) este cuplat cu o baterie de 26,8 kWh. Această tehnologie beneficiază de toată experienţa Groupe Renault în domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO