Auto

Locomotive defecte şi întârzieri la două trenuri pe relaţia Constanţa-Bucureşti

Locomotive defecte şi întârzieri la două trenuri pe...

Autor: Cosmin Pirv

18.07.2021, 21:20 148

CFR Călători a anunţat că duminică după-amiaza circulaţia a două trenuri de pe relaţia Constanţa-Bucureşti a fost afectată. Călătorii au fost evacuaţi după ce dintr-un tren a ieşit fum, iar un altul a avut întârzieri de peste 190 de minute după ce locomotiva s-a stricat.

Potrivit CFR Călători, trenul IR 1993 Mangalia – Bucureşti – Craiova a staţionat iniţial în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact.

Apoi, în staţia Perişoru mecanicul a declarat locomotiva defectă. „O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, au transmis reprezentanţii companiei.

Conform acestora, în staţia Bucureşti Nord, călătorilor li se va oferi apă.

La trenul RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord a apărut o degajare de fum în staţia Jegălia.

Mecanicul locomotivei a apelat 112 şi a evacuat călătorii, care au fost preluaţi de trenul IR 1686 Constanţa – Braşov.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO