Auto

Les Echos: Ghosn a primit 7 milioane de euro printr-un joint venture olandez

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

Autor: Catalina Apostoiu

15.01.2019, 00:00 186

Fostul preşedinte al alianţei Renault-Nissan a primit 7 milioane de euro printr-un joint venture olandez între Nissan şi Mitsubishi, potrivit Les Echos. Nissan şi Mistubishi au creat în iunie 2017 Nissan Mitsubishi BV în Olanda pentru a plăti bonusuri angajaţilor şi managerilor celor doi constructori auto. 

Directorii de top ai joint venture-ului nu ar fi trebuit iniţial să primească bonusuri de la divizie, însă în februarie 2018, şi fără ştirea altor directori, Ghosn a fost angajat de aceasta, acesta fiind astfel eligibil pentru plăţile respective.

În acelaşi timp, Nissan Motor şi-a extins ancheta privitoare la fostul său preşedinte Carlos Ghosn pentru a include operaţiuni care au avut loc în SUA, India şi America Latină, au declarat pentru Reuters trei surse familiare cu ancheta.

Nissan a anunţat că în urma anchetei a descoperit „dovezi substanţiale şi convingătoare“ ale neregulilor comise de Ghosn şi că aceasta urmează să fie extinsă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO