Caută doar în titlu
Auto

Leonardo Badea, BNR: Un sistem de transport eficient şi flexibil presupune migrarea către noi surse de energie, moduri de transport inteligente şi tehnologii moderne de realizare a infrastructurii

> Leonardo Badea, viceguvernator al BNR, consideră că dezvoltarea unui sistem de transport eficient şi flexibil în România trebuie să ia în calcul aspecte precum migrarea către noi surse de energie, moduri de transport mai inteligente şi noi tehnologii de realizare şi exploatare a infrastructurii fizice.
 
“Industria transporturilor se va dezvolta într-un cumul de interfeţe de planificare, sisteme de operare, utilizări ale inteligenţei artificiale, management al flotelor şi şoferilor, precum şi noi tehnologii de construcţie şi funcţionare a vehiculelor, într-o manieră care să răspundă îndeaproape nevoilor individuale ale utilizatorilor”, spune Leonardo Badea într-o analiză privind importanţa sectorului transporturilor pentru economie şi societate.
 
El apreciază că cele mai recente tehnici de captare a informaţiilor şi dezvoltare a sistemelor integrate de baze de date continuă să modeleze sectorul transporturilor, astfel că tot mai multe companii caută să obţină avantaje competitive, operaţionale şi strategice, prin digitalizare, în viitor putând exista, de asemenea, o oportunitate uriaşă pentru transportul cu  drone.
 
“Se pot identifica trei teme comune în inovarea pentru domeniul transporturilor respectiv implementarea de tehnologie inteligentă şi dezvoltarea infrastructurii necesare, folosirea pe scara larga a electrificării şi reducerea poluării, şi creşterea nivelului de autonomie a mijloacelor de transport şi reducerea costurilor”, explică Leonardo Badea.
 
În viziunea acestuia, viitorul transportului este mobilitatea în care toate modurile de transport sunt conectate complet într-o reţea unică şi integrată cu diferite modalităţi  de transport.


 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.