Auto

La salarii româneşti plătim mai mult decât în Austria. Tabelele oficiale cu preţurile benzinei, motorinei şi GPL-ului în toate statele din Uniunea Europeană

La salarii româneşti plătim mai mult decât în...

Autor: Vlad MIRONESCU

07.11.2015, 11:00 12990

Cât plătim noi faţă de ceilalţi europeni şi cum au evoluat preţurile de la începutul anului Salarii româneşti, drumuri româneşti, şoferi români, poliţişti români - preţuri "ca în UE". În al doilea cel mai sărac stat din UE ("noroc" cu Bulgaria), cu al doilea cel mai mic salariu mediu net din Uniune (mulţumim din nou Bulgaria) se plăteşte la pompă nu ca în Austria, ci mai mult.

În ciuda ieftinirilor din ultimele luni, care au dus, la unele benzinării din ţară, la preţuri de sub cinci lei pe litrul de benzină, România a pierdut două locuri în topul celor mai mici preţuri la benzină din UE de la începutul acestui an până acum.

Mai mult decât atât, în singurul stat din Europa în care nu numai că nu se construiesc autostrăzi, ci se demolează (vezi cazul "autostrăzii temporare"), nici motorina nu e chiar ieftină, dacă ne comparăm cu preţul mediu practicat de "benzinarii" din alte 16 state europene, care este mai mic decât la noi.

Citiţi articolul integral şi vedeţi lista completă pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO