Auto

Japonezii de la Sews produc cu 300 de oameni cabluri pe platforma fostei fabrici de bere Haţegana

Japonezii de la Sews produc cu 300 de oameni cabluri pe...

Autor: Cristina Rosca

18.05.2016, 00:05 1006
Producătorul japonez de compo­nente auto Sews a închiriat 3.000 mp din plat­forma fostei fabrici de bere Heineken din oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara, pro­ducând cu 320 de angajaţi cabluri pentru gru­purile Renault şi Mercedes, spune Cornel Gărdean, proprietarul terenurilor şi clă­dirilor unde până în 2010 a funcţionat fabrica de bere.
 
Antreprenorul a cumpărat de la Heine­ken în 2013 această platformă de peste 30.000 mp cu „sub un milion de euro“, iar acum încearcă să dezvolte aici mai multe bu­si­nessuri proprii, dar şi să închirieze o parte din spaţiu. „Acum mai puţin de un an am încheiat contractul cu cei de la Sews care au deja 320 de angajaţi şi din ce ştiu eu, mai vor să angajeze alţi 150. Ei au închiriat circa 3.000 mp, sub 10% din suprafaţa totală dis­po­nibilă“, spune Cornel Gărdean, care afirmă că mai are afaceri în domeniul distribuţiei de butelii de aragaz prin com­pania Rogard Coom Impex. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, această com­panie este controlată în proporţie de 100% de Aurora Gărdean.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO