Auto

Japonezii de la SEWS caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje din Alba Iulia

Japonezii de la SEWS caută 100 de oameni pentru fabrica...

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2016, 00:05 1325

Producătorul de cablaje auto SEWS România, filiala locală a produ­că­to­rului japonez de componente auto Su­mitomo Electric Wiring Sys­te­ms-Eu­rope (SEWS-E), are dispo­ni­bile în pre­zent 100 de locuri de muncă pen­tru mun­citori necalificaţi la asam­blarea pie­selor, în cadrul fabricii din Alba Iulia, po­trivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocu­parea Forţei de Muncă) Alba. Japonezii deţin pe piaţa locală fabrici la Deva, Orăştie, Brad (Hune­doara), Alba Iulia, Târnăveni (Sibiu), la Ca­ran­se­beş, judeţul Caraş-Severin, com­pania având închiriat şi un spaţiu de 3.000 mp pe platforma fostei fabrici de bere Hei­ne­ken din oraşul Haţeg, ju­deţul Hune­doara, unde produce cabluri pentru gru­purile Renault şi Mer­cedes, potrivit unor informaţii ante­rioare furnizate de Cornel Gărdean, pro­prie­tarul tere­nu­rilor şi clădirilor unde până în 2010 a funcţio­nat fabrica de bere.

Un alt proiect al japonezilor pentru acest an viza deschiderea unui punct de lucru în Câmpeni (Alba), pentru care com­pania a căutat operatori la con­fec­ţio­narea cablajelor auto, potrivit presei lo­cale din Alba Iulia. Tot anul acesta, SEWS a închiriat la Petroşani două hale, una de 2.000 de metri pătraţi şi una de 800 de metri pătraţi, pentru pro­ducţia de cablaje auto. Primarul din Pe­tro­şani, Florin Tiberiu Iacob Ridzi, a de­cla­rat anterior pentru ZF că produ­cătorul de cablaje SEWS a recrutat deja 200 de oameni şi avea în plan dema­ra­rea producţiei în luna noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO