Auto

Israelianul Simon Roth vrea să vândă depozitul de piese Dacia de la Oarja pentru a construi birouri de 50 mil. euro pentru Renault

Grupul francez are contract cu Liviu Tudor pentru birourile din proiectul West Gate până în 2019

Grupul francez are contract cu Liviu Tudor pentru birourile din proiectul West Gate până în 2019

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2016, 00:08 2750

Grupul Renault este singurul chiriaş al unui depozit de 65.000 mp deţinut de Simon Roth aproape de Piteşti, iar încercarea de vânzare a depozitului i-ar aduce investitorului israelian sumele necesare pentru a porni proiectul de birouri din vestul Capitalei, construit exclusiv pentru Renault.

Simon Roth, 68 de ani, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri prezenţi pe piaţa imobiliară, a scos la vânzare centrul de piese de schimb din Oarja (în apropiere de Piteşti, lângă autostradă), în care unic chiriaş este grupul Renault, fiind în discuţii cu fondul de investiţii Globalworth controlat de Ioannis Papalekas, potrivit unor surse din piaţă.

Banii obţinuţi în urma tranzacţiei ar urma să fie folosiţi în construcţia viitorului sediu al grupului Renault, pentru care Roth a câştigat licitaţia. Ioannis Papalekas nu a oferit niciun comentariu pe marginea acestui subiect până la închiderea ediţiei.

Grupul Renault, care rulează afaceri de peste 4,5 miliarde de euro în România, a anunţat oficial ieri că va muta în 2019 toate ope­raţiunile într-un singur sediu din vestul Ca­pitalei, câştigător al licitaţiei organizate de constructorul auto fiind Simon Roth. ZF a scris încă din mai despre această mutare, iar Liviu Tudor, dezvoltatorul care găzduieşte în pre­zent o parte din birourile Grupului Re­nault în România, a spus într-un interviu pentru ZF că s-a retras din licitaţia pentru pro­iectul unic al francezilor. Viitorul sediu va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 40.000 mp, dar zona exactă unde va fi construit nu a fost indicată de reprezentanţii Re­nault. Surse din piaţă spun că proiectul de birouri va fi amplasat tot în zona staţiei de me­trou Preciziei din vestul Capitalei, unde in­ves­titorul israelian ar deţine parcele de teren legate de fosta platformă de producţie a Coca-Cola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO