Auto

Investiţii în infrastructura feroviară: CFR Infrastructură va cumpăra trenuri de lucru, cu care vor repara 600 de km de linie anual

Investiţii în infrastructura feroviară: CFR...

Autor: Mediafax

28.04.2021, 17:55 276

CFR Infrastructură va cumpăra din fonduri europene trenuri de lucru, cu ajutorul cărora vor putea fi reparaţi anual 600 de kilometri de cale ferată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Guvernul a aprobat miercuri un memorandum cu privire la achiziţia de trenuri de lucru pentru CFR Infrastructură.

„În prezent, din cauza lipsei de-a lungul ultimilor ani a unei finanţări constante pentru execuţia lucrărilor de întreţinere şi de reparaţie capitală a infrastructurii feroviare, peste 70% din liniile curente şi directe au nevoie de reparaţii capitale. Viteza medie tehnică de circulaţie actuală pe reţeaua CFR este 69,04 km/h care reprezintă cca 80% din viteza proiectată a reţelei”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, prin achiziţia trenurilor de lucru va fi sprijinit programul de modernizare a infrastructurii feroviare cu accent pe reînnoirea liniilor curente şi directe.

Astfel, prin efectuarea lucrărilor de reparaţie viteza de circulaţie poate creşte la peste 140 km/h, iar în cazul lucrărilor de reînnoire fără refacerea substratului căii se poate circula cu o viteză de până la 140 km/h, care este şi viteza proiectată a liniilor.

Licitaţia pentru achiziţia trenurilor de lucru ar urma să aibă loc în perioada august 2021 – ianuarie 2022, iar livrarea să se facă în maxim 36 luni de la contractare.

„În urma realizării achiziţiei acestor sisteme a căror valoare totală estimată este de 200 milioane de euro, CFR Infrastructură estimează ca va realiza anual 150 km de refacţie a suprastructurii căii cu refacerea substratului căii ferate, 450 km refacţie suprastructura căii fără refacerea substratului căii ferate. Astfel, lungimea totală de reţea care se va reabilita şi refacţiona anual poate fi de circa 600 km linie simplă”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO