Auto

Institutul ifo: Landul Bavaria, capitală a industriei auto germane, are cei mai mulţi salariaţi cu program redus

Institutul ifo: Landul Bavaria, capitală a industriei...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.08.2020, 00:00 1439

Bavaria este landul german cu cei mai mulţi angajaţi cu program redus, conform datelor publlicate de Institutul ifo.

Sondajul realizat de acesta relevă că aproximativ 21% dintre angajaţii plătitori de contribuţii la asigurări sociale, sau 1,2 milioane de persoane, au primit salarii pentru programe reduse de lucru în iulie.

În Baden-Wurttemberg, proporţia a fost de 19%, sau 900.000 de persoane.

În Saxonia Inferioară şi în oraşul-stat Bremen, cota a fost de 17%, sau 580.000 de persoane.

„Programul scurt de muncă este deosebit de răspândit în statele cu o industrie auto şi dezvoltată“, spune expertul Sebastian Link.

În landul mai mare Renania de Nord-Westfalia, numărul salariaţilor în această situaţie a reprezentat 16% din total, respectiv 1,1 milioane de persoane.

Hesse are acelaşi procent, ceea ce echivalează cu 420.000 de oameni. Berlin, Brandenburg şi Mecklenburg-Pomerania de Vest au împreună 15% sau 430.000 de muncitori cu program redus.

Mai puţin afectate sunt landurile Saxonia, Renania-Palatinat, Saarland, Saxonia-Anhalt şi Turingia, cu procente de la 14% în jos.

Institutul ifo estimează că în iulie Germania avea în total aproximativ 5,6 milioane de angajaţi cu program redus.

Acest lucru reflectă măsurile luate de guvern pentru salvarea locurilor de muncă prin finanţarea unei părţi din salariile angajaţilor din mediul privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO