Auto

Industria s-a înviorat în august după două luni de scădere consecutivă

Industria s-a înviorat în august după două luni de...

Autor: Iulian Anghel

27.09.2017, 00:05 471

Industria a fost principalul motor al creşterii economice din semestrul I, dar în iunie şi iulie a înregistrat o încetinire, iar creşterea din august este prea firavă pentru a indica o expansiune sustenabilă.

Industria s-a mai înviorat puţin după două luni de scădere consecutivă (iunie şi iulie). Dar creşterile sunt destul de slabe pentru a prezice un început de expansiune sustenabilă, potrivit Barometrului Industrial publicat ieri.

În primul semestru din 2017 industria a avut o creştere puternică, de 7,3%, ceea ce, având în vedere ponderea sa de 23% în PIB, a determinat o contribuţie la creşterea economică de 1,7 puncte procentuale, peste comerţ, care, cu o pondere de 20% în PIB, a crescut cu 8% în primul semestru şi a contribuit la creşterea economică cu 1,5 puncte procentuale. Industria a fost, aşadar, în S1 principalul motor al creşterii (pe partea de resurse). În primele 7 luni din acest an, producţia industrială a crescut cu 8% faţă de acelaşi interval din 2016, dar a scăzut în iulie faţă de iunie cu 1,5%. De asemenea, în luna iulie 2017 producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 3% şi, astfel, deşi pe ansamblul primelor şapte luni avansul industriei a fost bun, iunie şi iulie au fost luni de scădere. Barometrul indică însă o uşoară redresare în august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO