Auto

Industria aviatică zboară către creşteri: traficul din august a fost la circa 80% faţă de aceeaşi lună din 2019, cel mai mare nivel înregistrat de la începutul pandemiei. La nivel european, zborurile au înregistrat o scădere de 29% în medie, însă există diferenţe foarte mari între ţările europene

Industria aviatică zboară către creşteri: traficul...

Autor: Miruna Diaconu

09.09.2021, 17:45 130

August a fost cea mai bună lună de la începutul pandemiei şi până în prezent pentru industria aviatică, atât cea din România, cât şi la nivelul Europei, conform datelor Eurocontrol. Nivelul zborurilor din România înregistrate în luna august a fost în medie la 80% faţă de aceeaşi lună din 2019, adică o scădere de doar 20%, cea mai mică de la începutul pandemiei şi până în prezent.

La nivelul Europei, media înregistrată a fost de circa 71%, adică o scădere de doar 29% faţă de aceeaşi lună din 2019, cu toate acestea, există diferenţe mari de la o ţară la altă. în raportul Eurocontrol se arată faptul că zborurile interne au rezistat mult mai bine decât cele internaţionale.

„Turcia, într-adevăr, a depăşit numărul zborurilor interne din 2019 deja în iulie. Apoi, Italia a avut creşteri peste 2019 în august, ajungând la 107% din 2019, iar Franţa, Grecia, Norvegia şi Spania toate la 90% sau mai mult. Sosirile şi plecările internaţionale includ zboruri pe distanţe lungi şi scurte, precum şi zboruri de pasageri şi de marfă“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO