Auto

Industria auto românească, şansa întâi la revenire rapidă. Automotive News Europe: SUV-urile mici, precum Puma sau Duster, îşi vor reveni mai repede

Industria auto românească, şansa întâi la revenire...

Autor: Bogdan Alecu

07.05.2020, 12:46 884

Vânzările de SUV-uri mici, chiar şi afectate de pandemia de coronavirus, continuă să le depăşească pe cele ale altor segmente la nivel european, potrivit Automotive News Europe, pe baza datelor Jato Dynamics.

În acest context, constructorii auto continuă să lanseze noi modele, iar dincolo de noile Ford Puma, Nissan Juke sau Renault Captur, Toyota urmează să lanseze Yaris Cross, iar Opel, acum parte a francezilor de la PSA, urmează să vină cu cea de-a doua generaţie de Mokka.

La nivel european, cel mai bine vândut SUV mic este VW T-Roc, cu 40.000 de unităţi în primul trimestru, dar în scădere cu 32% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Jato Dynamic, urmat de Renault Captur, cu 34.426, în scădere cu 40% şi VW T-Cross cu aproape 31.800. Dacia Duster a scăzut pe locul al patrulea, cu 28.000 de unităţi, în scădere cu 50%, iar în top zece a intrat Ford Puma cu aproape 19.000 de maşini livrate în T1. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO