Auto

Industria auto în criză: Luca de Meo, noul şef al Renault, ia în calcul noi reduceri de costuri, dincolo de planul de 2 miliarde de euro anunţat

Autor: Alex Ciutacu

09.09.2020, 14:20 546

Francezii de la Renault ar putea implementa noi măsuri de reducere de costuri, dincolo de planul de a economisi 2 miliarde de euro anunţat anterior, a scris Luca de Meo, noul executiv al grupului francez, într-o notă internă trimisă către angajaţi şi văzută de agenţia de presă Reuters.

De Meo, care şi-a numit planul „Renaulution” (n.red: joc de cuvinte în franceză între Renault şi revoluţie), a declarat că producătorul auto trebuie să-şi remodeleze businessul, concentrându-se pe reduceri de costuri şi pe vehicule mai profitabile.

Renault a anunţat deja un plan prin care îşi va reduce costurile cu 2 miliarde de euro în următorii doi ani, un plan care aduce reduceri de personal.

Întrebat de Reuters dacă vrea să comenteze referitor la conţinutul notei interne, un purtător de cuvânt al Renault a spus că Luca de Meo lucrează la un plan de transformare a companiei, care are în centrul său profitabilitate în loc de volume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO