Caută doar în titlu
Auto

Încă un pas pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş: Comisia pentru Transporturi, raport favorabil programului de investiţii „Autostrăzii Unirii”

Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de admitere cu amendamente proiectului de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită şi „Autostrada Unirii”.

Deputaţii din Comisia pentru Transporturi au adoptat raportul favorabil cu unanimitate de voturi.

„Prezenta lege aproba executarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită în continuare Autostrada Unirii. Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov-Borş, în apropierea oraşului Târgu-Mureş”, prevede unul dintre amendamentele adoptate în Comisia pentru Transporturi, adus articolului 2 din proiectul de lege.

Un alt amendament prevede că în fiecare lege bugetară anuală, pe toată durata implementării proiectului, se vor aloca baniii necesari pentru finalizarea obiectivului.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede modificarea adusă articolului 2.

În forma adoptată de Senat articolul 2 prevedea că finanţarea obiectivului de investiţii se realiza în limita sumelor aprobate anual.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie din credite externe şi din fonduri europene disponibile în cadrul exerciţiului financiar multianual 2014-2020”, arăra articolul 2 în forma adoptată de Senat.

De asemenea, Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor a stabilit că „Ministerul Transporturilor va demara în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii toate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea obiectivului de investiţii”.

Proiectul de lege mai prevede că Ministerul Transporturilor este Ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii „Autostrada Unirii”

Senatul a adoptat proiectul legislativ privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, pe 4 decembrie 2017, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.