Auto

Încă un gigant din auto mizează pe motoarele electrice: Compania va lansa în 2020 primul automobil electric

Încă un gigant din auto mizează pe motoarele...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

23.10.2019, 14:18 1577

Brandul Lexus, deţinut de Toyota, îşi va lansa anul viitor primul automobil electric, parte din strategia companiei de a intra în competiţia pentru dezvoltarea autovehiculelor cu zero emisii de dioxid de carbon, potrivit preşedintelui Lexus, Yoshihiro Sawa, transmite Reuters.

Sawa a făcut declaraţia cu ocazia prezentării unui concept electric al companiei, adăugând că ţinta Lexus pentru anul 2025 este ca vânzările pentru modelele electrice, categorie ce include atât automobilele hibride, cât şi cele pe baterii, să depăşească vânzările de modele clasice, pe carburanţi.

Modelul Lexus ce va fi lansat anul viitor va fi prima maşină complet electrică a producătorului japonez, aflat în competiţie cu rivalii Nissan şi Tesla, care au adus pe piaţă mai multe modele pe baterii în ultimii ani.

"Iniţial, vom lansa (modelul) în China, America de Nord şi alte regiune unde cererea pentru maşini electrice pure este mare", a declarat Yoshihiro Sawa, adăugând că Lexus va anunţa mai multe detalii privitor la automobilul respectiv în următoarea lună.

Producătorii globali de autoturisme şi-au extins oferta în ultimii ani pentru a include modele cât mai prietenoase cu mediul astfel încât să se conformeze cu reglementările de mediu din ce în ce mai stricte în ceea ce priveşte emisiile de gaze cu efect de seră. Cererea pentru astfel de vehicule a crescut totuşi lent pe fondul preţurilor ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO