Auto

Încă o ţară unde nu este disponibil Uber: Germania interzice compania ce prestează servicii de ridesharing din cauză că firma nu dispune de licenţierea necesară

Încă o ţară unde nu este disponibil Uber: Germania...

Autor: Departamentul Economic

19.12.2019, 16:25 562

O instanţă a interzis joi serviciile Uber în Germania, susţinând că firma americană nu dispune de licenţierea necesară pentru a oferi servicii de transport de călători folosind maşini de închiriat.

Verdictul este un alt pas înapoi pentru companie, după ce şi-a pierdut licenţa de a transporta pasageri în Londra, luna trecută, autoritatea de reglementare susţinând că a pus în pericol siguranţa călătorilor.

În Germania, unde activează în şapte oraşe, inclusiv Frankfurt, Berlin şi Munchen, compania lucrează exclusiv cu companii de închiriere de maşini şi şoferi autorizaţi.

Verdictul este pus în aplicare imediat, dar poate fi atacat. "Vom evalua hotărârea instanţei şi vom stabili paşii următori pentru a asigura continuarea serviciilor noastre în Germania", a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

O persoană apropiată companiei a spus că Uber îşi va schimba acum modul în care îşi desfăşoară activitatea în cea mai mare economie din Europa, adăugând că are în vedere şi atacarea hotărârii.

Reclamantul, Taxi Deutschland, a declarat că va solicita executarea imediată, ceea ce înseamnă că Uber va trebui să plătească amenzi ce încep de la 250.000 de euro pe cursă, dacă nu respectă decizia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO