Auto

Încă 5 troleibuze electrice la Ploieşti

Încă 5 troleibuze electrice la Ploieşti

Autor: Daniel Lazar

13.08.2021, 13:17 133

Primăria Municipiului Ploieşti, prin S.C. Transport Călători Express S.A., va pune în circulaţie încă 5 troleibuze noi, care vor circula începând de vineri, 13 august, pe traseele 202 şi 44. Mijloacele de transport public fac parte din lotul de 20 de troleibuze noi, achiziţionate prin intermediul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Troleibuzele au o lungime de circa 12 m fiecare şi au o capacitate de minim 70 de pasageri, din care 30 de locuri pe scaune. Acestea sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare.

Prin înnoirea parcului auto al operatorului local de transport public, municipalitatea ploieşteană asigură o reducere a emisiilor de carbon şi a poluării fonice, precum şi o creştere a gradului de confort pentru transportul urban, prin asigurarea de condiţii superioare de călătorie (vehicule moderne, cu podea joasă, 100% electrice cu zero emisii, mai rapide, mai puţin zgomotoase, cu facilităţi STI – sisteme tehnice inteligente).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO