Auto

În sfârşit: Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis miercuri circulaţiei

În sfârşit: Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

14.08.2019, 18:49 4289

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis miercuri circulaţiei. CNAIR anunţă că pentru lotul 3 consultantul nu a recomandat, luni, începerea recepţiei, deoarece nu au fost îndeplinite anumite condiţii tehnice. 

CNAIR anunţă că încă 22 de kilometri noi de autostradă au fost deschişi miercuri pe Autostrada 1 (A1), între localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara, după ce comisia de recepţie a verificat calitatea lucrărilor şi a constatat că acestea corespund normativelor.

„Pentru a deschide circulaţiei cei 22 de km aferenţi lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenţi lotului 3 care fac posibilă circulaţia între acest sector de autostradă şi reţeaua de drumuri naţionale existentă. Precizăm că până la recepţionarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe cei 800 de m preluaţi. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliţia Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale)”, arată CNAIR.

Potrivit sursei citatem orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea antreprenorului.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunăre) , iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuş unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România. Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia şi Margina, iar intre cele două localităţi, circulaţia se va desfăşura pe reţeaua de drumuri naţionale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepţiei luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor.

După deschiderea circulaţiei pe cei 22 km noi, reţeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO