Auto

În ce domenii merită să investeşti în România? Manuel Costescu, departamentul de investiţii străine: Promovăm industrii puternice, precum industria auto şi IT

În ce domenii merită să investeşti în România?...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.05.2016, 13:12 1850

România poate deveni un mediu atractiv pentru investitori în perioada următoare, cele mai puternice domenii care îi pot aduce pe străini în ţară fiind, în prezent, industria auto şi sectorul IT, este de părere Manuel Costescu, secretar de stat în Departamentul de investiţii străine şi parteneriat public-privat, prezent la conferinţa ABL (Alliance of Business Lawyers).

„Promovăm industrii puternice, iar producţia de automobile este una dintre ele. Sunt puţine judeţe din România care nu şi-au dezvoltat încă acest sector. Oamenii care lucrează în domeniu au atins nivelul de competenţă pentru producţie, iar acum au nevoie de alţii care să vină cu idei pentru design. De aceea, investim şi în industria IT”, spune Manuel Costescu.

Din punct de vedere legal, România oferă mai multe avantaje pentru investitorii străini care se gândesc să înfiinţeze o afacere pe piaţa locală, consideră Dan Orenstein, partener în cadrul firmei ce oferă servicii audit financiar şi intern, Orenstein, Ostro&Asociaţii.

„Din punct de vedere legal, cea mai comună formă de investiţie în România este achiziţia unei companii sau înfiinţarea uneia noi în parteneriat cu alt investitor”, explică el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO